2020-10-16
Elmina

Elminas arbetsklänning i tyget Victoria

Denna vecka har Elmina sytt en ny arbetsklänning i bomullstyget Victoria. Då tyget har en bredd på 280cm, dubbelt så brett som de flesta modetyger, räckte det med 0,8 meter till en medellång utställd klänning. Till krage, fickor och infodringar har Elmina använt smalspårig manchester i en matchande färg. 

Uppdatering: I maj 2021 fick vi in en hel kollektion av nya mönstrade bomullstyger av liknande kvalité! Här kan du se Elmina berätta om nyheterna på Tygverkets Instagram!

 

Denna klänning har Elmina sytt förut, så kanske du har sett den på vår instagram? Den är en omarbetad version av ett äldre mönster från Kwik Sew. Stora fickor och vidd i kjolen gör en modell som denna perfekt till att användas på jobbet - redo för allt!

Här kan du se texturen på tyget. I starka men väl utvalda nyanser har tyget storskaligt mönster som passar perfekt till kappor, jackor, klänningar och inredning. Med bredden på 280cm passar tyget även perfekt till breda gardiner och draperier. 

   

 I samma kollektion fick vi även in tyget Idris - samma kvalité och bredd som Victoria, men med mer grafiskt stiliserat blommönster!

 

Här ovan kan du se mönstret Idris. Bilden visar ca 90 x 90 cm av hela tygbredden. 

Ett extra plus med dessa tyger är att slitstyrkan ligger på 19750 Martindale. Detta betyder att de gärna kan användas till möbeltapetsering såsom stolssitsar, dynor, överdrag mm!

Du hittar all våra andra extra breda tyger här!