2020-11-21
Elmina

Fantastiska tryckta linnetyger från biologtrion bakom Flora L - Pattern By Nature

Flora L består av design / forskar-trion Delphine, Judith och Melissa. Genom sitt arbete inom biologi har de här skapat en kollektion av otroligt inzoomade växter som de sedan gjort om till tygtryck!

Bild på mönster från Flora L

Med stort intresse för växter vi ser omkring oss skapar Flora L kreativa och informativa konstnärliga tryck i vackra färgställningar.

Svamptryck från Flora L

Tvåfärgad Laxskivling inlagt som mönster i en av våra favoriter: Agnes Skjorta från Mönsterfabriken!

Ta som exempel denna: ett rostigt orengerött mönster vid namn Tvåfärgad Laxskivling. Visste du att över 90% av markväxterna lever i symbios med svampar? Laccaria bicolor, eller tvåfärgad laxskivling på svenska, är en sådan fördelaktig svamp som samverkar med trädrötter i skogsjord för att bilda svamprötter, även kallad mycorrhizae.

Laccaria av Flora L

Mönstret Laccaria Bicolor Hyphae är baserat på riktigt inzoomade delar av denna svamps "nerver", dess nätverk av tunna celler - ett helt fantastiskt sätt att inspireras till ett mönster! Mönstret skapas genom att repetera dessa bilder och trycks sedan digitalt på tunnt linnetyg i rostig orange och bruten svart.

Flora L inspiration och mönster

Här kan du se hur Flora L arbetar - från växt till färdigt mönster!

Men det är inte bara växter och mönster som är fokus för Flora L. Genom sitt stora intresse för hållbar design har de valt att väva och trycka tygerna inom Europas gränser och endast på OEKO-TEX-certifierat lin.

Ta en titt på tyger från Flora L här!