Flora L - Pattern by Nature

Denna kollektion är skapad av tre forskare - Melissa, Judith och Delphine, med stor kärlek för växter, tyger och konst! Från mikroskopiska mönster inom plantor skapar de unika tryck på tunna linnetyger.

Flora L består av tre kreativa växtforskare som delar en fascination för växter och en kärlek till textil, design och bildkonst. Från mikroskopiska mönster inuti växter skapar de en unik form av konst för att sprida kunskap om naturen. Med fokus på ett hållbart sätt att leva skapar Flora L digitala tryck på naturliga material såsom lin. Tyget vävs på en OEKO-TEX-certifierad fabrik i Belarus och trycks i Litauen.

Flora L inspiration och mönster

Flora L inspiration och mönster

"Vår mönsterprocess börjar med naturliga material, vanligtvis växter, men ibland också svampar eller alger. Vårt utgångsmaterial kan vara prover som vi har samlat i naturen på en naturvandring, växter som odlas i växthuset för forskningsändamål eller till och med husplantor. Beroende på vilken typ av bild vi vill generera kan vi bearbeta proverna genom att bevara vävnaderna i vax för att skära mycket tunna skivor, eller ibland kan vi bara göra skivor av färskt material för hand med ett rakblad. Efter att ha skurit proverna kan de ses under ett mikroskop, antingen färgade med ett färgämne eller ofärgat. Det är från mikroskopbilderna i dessa sektioner som vi skapar unika Flora-L-mönster."

Du kan läsa mer om de olika mönstren nedan!

Produkter