Inredningssömnad

Inredningssömnad

På Tygverket har vi en ateljé där vi syr det mesta inom inredningssömnad. Vi syr gardiner, draperier, hissgardiner, kuddar och plymåer. Vi syr även överkast, påslakan och dukar. Ni är välkomna in, botaniserad bland våra tyger och lämna en sömnadsorder.

Inför ditt besök är det bra om du har förberett:

För gardin- och draperisömnad: måtten där gardinerna ska sitta; tak till golv. Finns en gardinskena eller stång monterad så mät var den är placerad. Mät fönstrets bredd/dörröppningens bredd och höjd. Ta gärna också en bild på rummet, då det underlättar för oss att förstå vad du söker.

För plymåer och kuddar: kuddar behöver vi innerkuddas mått. För plymå- och dynsömnad är det enklast om du tar med de gamla fodralen. Finns det inga sådanna så ta med innerkudden.

Hyr Sömnadsateljen

Handledning / Hyra av maskin

I vår butik på S:t Paulsgatan 3 har vi en sömnadsateljé som är öppen för dig som kund. I trevliga lokaler finns allt förberett. Hushålls-, industri- och overlockmaskiner. Det finns tillgång till pressbord, klippbord och de verktyg du kan tänkas behöva för ditt projekt.

För nybörjaren eller om det var länge sen du sydde erbjuder vi verkstadstid med handledning. Vår kunniga personal hjälper till med inspiration, råd och tips. Boka handledningstid på trean@tygverket.se, eller 08-7149911 (val 3), uppge gärna vad du vill ha hjälp med.

Priser:
Hyra av symaskin: 150:- per timme
Hyra av symaskin, med handledning: 550:-/h

Workshops

Inspiration workshop

På Tygverkets workshops får du, tillsammans med några till entusiaster, hjälp med att skapa ett nytt plagg eller en ny inredningsdetalj. Ett perfekt sätt att lära sig något nytt eller friska upp gamla kunskaper. Vi ordnar även syevenemang för möhippor, svensexor eller bara en spontan kul kväll med kompisarna. Hör av dig till trean@tygverket.se om du är intresserad!

Klicka här för att läsa om och boka våra aktuella workshops!