Hem » TYGER » MODETYGER » MATERIAL » Lin » Tencel/linen - euphoria

Specifikationer

Tyg från engelska företaget Merchant & Mills i tencel (en typ av viskos) och lin.

Flik2

 

Tencel/linen - euphoria

1 2 3 4 5
(0/5) Bli först med att betygsätta.

Tyg från engelska företaget Merchant & Mills i tencel (en typ av viskos) och lin. Tyget har vackert fall och passar perfekt till klänningar, toppar, lösa byxor och annan klädsömnad. Tyget har en känsla av sandtvättad silke, mjuk och skön!

Linet i tyget gör att det får en delvis ojämn yta och blir lättare att arbeta med. Tyget finns även i färgerna London Town (roströd), Abbey Road (okra/senap) och Voyage Navy (marinblå).

Tencel tillverkas av cellulosafibrer från trädodlingar som sköts ansvarsfullt och råvaran är spårbar. Att tillverka cellulosan är en mer ekologisk process än tillverkning av bomullsfibrer. 99% av vatten och medel som används återanvänds i en sluten produktionscirkel. Tyget är tillverkat i Turkiet och är Oeko-Tex-certifierat.

Bredd: 155 cm
Material: 85% tencel, 15% lin
Vikt: 203g/m2
Tvättråd: Tyget krymper ca 6% vid första tvätten. 30 grader fintvätt. Torktumlas ej. Om du har möjlighet, blötlägg tyget innan tvättning för att förhindra risken för att ljusare linjer uppstår efter tvätt. 

OBS! Det är svårt att återge verklig färg, vill du veta exakt färgnyans, be oss skicka ett tygprov genom att maila namn och address till trean@tygverket.se. Du kan även beställa minst 10 cm (0.1m) av de flesta av våra tyger för att få mer av en känsla hur tyget faller.

 

349 :- /m
Artikelnamn: Tencel/linen från Merchant & Mills - euphoria
Artnr: B.3.AS. M&M.Tencel/Linen.euphoria

Du kanske också är intresserad av

Andra varor från samma fabrikat