Hem » SYBEHÖR » VERKTYG & TILLBEHÖR » Mellanlägg - thermolim / "flisofix"

Specifikationer

Fantastiskt användbart mellanlägg som egentligen består endast av lim.

Flik2

 

Mellanlägg - thermolim / "flisofix"

1 2 3 4 5
(0/5) Bli först med att betygsätta.

Fantastiskt användbart mellanlägg som egentligen består endast av lim. Med detta kan du lätt stryka fast applikationer på klädesplagg, ullbroderier, hobbyprojekt och pyssel. Du kan även använda detta Vliesofix till att fästa applikationer och lagningslappar. Fäst gärna lappen extra säker med söm runtom lappen efter att du strykt fast den. 

Om du ska fålla gardiner i tunnare tyger snabbt så kan du använda våra Snabbfållningsband. De fungerar på samma sätt som detta Vliesofix/thermolim men kommer i användbara längder till ex. gardinlängder. 

Material: 100% lim 
Typ av Mellanlägg: Vliesofix /flisofix
Vikt: -/m2
Bredd: 45cm
Tvättråd: 30C fintvätt, kemtvätt. Strykes på låg till hög värme på strykjärnet (vad som passar de tyger som ska fästas).

Om mellanlägg:
Det finns både vävda (woven) och pressade (non-woven) mellanlägg. Vidare finns det mellanlägg som stryks fast och mellanlägg som sys fast. Mellanlägg används till att stadga upp delar av ett plagg, såsom öppningen fram, manschetter och krage på skjortor. En kan även använda mellanlägg till backning av broderier för handbroderi och maskinbroderi. 

Mellanlägg kallas ofta fliselin eller flisselin, vilket syftar till en tysk tillverkare av mellanlägg; Vlieseline.

Om ni är osäker på kvalité och tjocklek på mellanlägget, maila oss gärna till butik@tygverket.se med ditt namn, address och tyget du vill ha ett prov på. Du kan även köpa minst 0,1m av mellanlägget. 

99 :- /m
Artikelnamn: Thermolim / Vliesofix
Artnr: B.19.EF.CI.Vliesofix

Andra varor från samma fabrikat