Hem » TYGER » MODETYGER » MATERIAL » Bomull » Laine Mustard Jacquard Cotton

Specifikationer

En härlig kvalité som påminner om double gauze.

Flik2

 

Laine Mustard Jacquard Cotton

1 2 3 4 5
(0/5) Bli först med att betygsätta.

En härlig kvalité som påminner om double gauze. Tyget består av två sammanvävda mjuka bomullslager i en senapsgul färg. Då tyget är jacquardvävt får det en kviltad effekt. 

Rätsidan består av en tunn och tätare bomullsväv och avigsidan av tyget är vävt i en glesare väv som påminner om silduk, eller gasväv. Detta är inget vanligt kviltat tyg utan ett dubbelvävt tyg med ett "fluffigare" garn emellan lagren, sk. fyllnadsgarn vilket ger det en stoppad känsla. 

Overlocka eller sick sacka gärna kanter innan förtvätt eller sömnad då tyget kan fransa sig. Tyget passar till överkast, badrockar, badhanddukar mm. 

Bomullen i tyget består av 100% BCI Bomull. BCI betyder Better Cotton Initiative, ett biståndsprojekt som byggt ut det största systemet för hållbart producerad bomull i världen. 

Material: 100% bomull, tillverkat i Indien. Tyget är producerat i fem-metersbitar så om mer än 5 m beställs skickas det som olika bitar. 
Bredd: 120cm
Vikt: 100g/m2
Tvättråd: Tvätta kallt, torktumla ej. Skaka ut och torka platt. 

OBS! Det är svårt att återge verklig färg, vill du veta exakt färgnyans, be oss skicka ett tygprov genom att maila namn och address till trean@tygverket.se. Du kan även beställa minst 10 cm (0.1m) av de flesta av våra tyger för att få mer av en känsla hur tyget faller.

499 :- /m
Artikelnamn: Laine Mustard Jacquard Cotton
Artnr: B.3.AS.MM.Laine Mustard Jacquard Cotton

Andra varor från samma fabrikat