Specifikationer

Detta är en kraftig och slitstark Cordura på 900 denier vävd av återvunnen polyester med en PU-belagd insida.

Flik2

 

Eco Cordura - svart

1 2 3 4 5
(0/5) Bli först med att betygsätta.

Detta är en kraftig och slitstark Cordura på 900 denier vävd av återvunnen polyester med en PU-belagd insida. Ena sidan har en kanvas-struktur och andra sidan är något glansig. Tyget är så gott som helt vattentätt och är samma kvalité som använts i Sandqvists kollektioner av väskor. Invista-certifierad Cordura är extremt slitstarkt och används ofta i outdoor-ryggsäckar och skyddskläder för MC. Tyget passar till väskor, ryggsäckar och andra syprojekt där hög slitstyrka och vattentålighet krävs. 

Material: PU-belagd återvunnen* polyester
* Minimum 40% av polyestern i tyget är återvunnen
Bredd: 153cm
Vikt: 320g/m2
Tvättråd: -

Om Cordura:
DURABLE FABRICS FOR A SUSTAINABLE WORLD

For us, durability is nothing new. It’s been a part of CORDURA® brand DNA since the beginning. It’s simple – products made with CORDURA® fabrics are built to last. Long-lasting products need to be replaced less often. Reducing waste. Which is good for the environment.

CORDURA® ECO are durable fabrics made from reclaimed waste resources that have been recycled into high quality yarns.

Vill du se vilka fler varor vi har som är tillverkade av återvunna fibrer? Här hittar du vårt blogginlägg i Tips Från Verket!

Detta är ett av våra tillfälliga partier, så finns endast tillgängligt så länge lagret räcker. Ibland synns inte exakt nyans på datorskärmar, så maila oss gärna till butik@tygverket.se med namn, address och namnet på tyget du vill ha prov på. Priset anger pris per meter, men du kan även köpa minst 10 cm (0.1m) av de flesta av våra tyger. 

499 :- /m
Artikelnamn: Eco Cordura - svart
Artnr: T.19. .SQ.ecocordura.svart