2018-04-25

Nu när sommaren börjar nalkas och löven spricka ut för det tankarna till ljusa sommarkvällar vid grillen. Dessa nya vaxdukar från bland annat finska designföretaget Vallila och svenska Almedahls är perfekta som dukar eller accessoarer till varma sommardagar på stranden!

Helka Vaxduk från Vallila

Denna sprakande färgfest till vaxduk är designad av Tanja Orsjoki för Vallila Interiors. Som en av Finlands mest färgälskande formgivare har hon här inspirerats av trädgården i detta mönster vid namn Helka. Tillverkad i CTC-behandlad bobull på 145 cm bredd kostar Helka 329:-/m. 

Vi har även de välkända mönstren "Sill" och "Pick-nick" från Almedahls som CTC-behandlad vaxduk, plus klassikern "Strawberry Thief" från Morris & Co som beställningsvara. 

Om det skulle vara något mer småmönstrat du är ute efter, har vi ett antal vaxdukar med fantasifulla småskaliga mönster i somriga färgskalor.

Ovan: Mini Feuilles Vaxduk med blått eller grönt tryck på off-white bakgrund samt Mini Citrons Vaxduk, alla tre CTC behandlad bomull, 160 cm bredd och kostar 219:-/m. 

För en mer klassisk look, ta gärna en titt på våra rutiga vaxdukar från Svanefors. CTC-behandlad väv i 100% Bomull i stilrena nyanser. 

Ibland visar datorskärmen avvikande nyanser från verkligheten, så ta gärna kontakt med oss via butik@tygverket.e så skickar vi ett färgprov!

Såklart har vi endast ett urval av våra tyger upplagda på hemsidan, så kom gärna förbi våra butiker på St Paulsgatan 3 och 19 i Stockholm!