2021-04-26
Elmina

Här på Tygverket letar vi hela tiden efter härliga kvaliteér, fantastiska mönster och intressanta texturer i tygerna vi beställer in. Ett annat stort fokus för oss är att hitta mer hållbara textilier att erbjuda våra kunder. 

Denna vår har vi lyckats få tag på många nya tyger och sybehör som tillverkas med mer hållbarhet i åtanke än vad vi sett tidigare. 

Återvunna fibrer

Så vad är hållbara Textilier, hållbara val? För oss är ju kunskaper i att kunna skapa och sy ett hållbart val. Då kan en fixa gamla favoritkläder och ge dem ett nytt liv och ändra detaljer och passform en vill ha lite annorlunda. På så sätt förlängs livslängden på kläder och inredning, på textilier i stort. Då textilindustrin är en stor miljöbov i och med all slit-och-släng-produktion är ett stort steg framåt att återvinna de fibrer vi redan använt. 

Här kan du läsa om en del av våra produkter som är tillverkade av just återvunna fibrer.
Visste du till exempel detta: Av en PET-flaska kan en producera 1km sytråd? Detta räcker till 10 stycken PET Tråd!

Badlycra av återvunna fibrer

Badlycra av återvunna fibrer - med solskydd!

Nu kan du hitta vår nya badlycra i återvunnen polyamid i vår webbshop!

Inför sommarsäsongen har vi tagit in denna fantastiska badlycra i många trendiga färger. Tyget har dessutom en solskyddsfaktor på 50SPF så passar perfekt även till barnkläder!

Badlycra av återvunna fibrer
Ovan kan du se Badlycran i gammelrosa respektive gul färgställning. Här har vi valt ett vikresår (kantbandsresår) i kontrastfärg till sömnad av tex. en sommarbikini!

Badlycra av återvunna fibrer

 

Härligt mjuk randig bomull i vackra nyanser!

Här har vi vårt vävda bomullstyg tillverkat i återvunnen bomull! Tyget är vävt i tuskaft med längsmedgående ränder i ljusblå/bruten vit, mörkgrå/bruten vit, ljusgrå/bruten vit, ljusgrön/bruten vit och ljusrosa/bruten vit. Detta tyg finns även som CTC-belagd vaxduk :D

Då bomull är ett så fantastiskt material att erbeta med - både inom klädsömnad och inredningssömnad - är vi så glada att kunna erbjuda detta klassiskt mönstrade bomullstyg. När återvunnen bomull och ull började användas i textilier för åratal sedan blandades naturmaterialet ofta upp med polyamid, akryl eller polyester. Nu kan en alltså tillverka tyger i 100% återvunnen bomull vilket ger en härligare, mer naturlig känsla - speciellt i skjortor, klänningar och blusar.  

Här hittar du varan Återvunnen Bomull i flera färger!

Ryggsäcksväv tillverkad (delvis) i återvunnen polyester

Detta är en kraftig och slitstark Cordura på 900 denier vävd av återvunnen polyester med en PU-belagd insida. Här är minst 40% av polyestern i tyget från återvunna källor.

Ena sidan av tyget har en kanvas-struktur och andra sidan är något glansig. Tyget är så gott som helt vattentätt och är samma kvalité som använts i Sandqvists kollektioner av väskor. Invista-certifierad Cordura är extremt slitstarkt och används ofta i outdoor-ryggsäckar och skyddskläder för MC. Tyget passar till väskor, ryggsäckar och andra syprojekt där hög slitstyrka och vattentålighet krävs.

Här hittar du alla färger i tyget ECO Cordura

Vår polyestervadd är faktiskt tillverkad i återvunnen polyester!

Denna stapelvara har vi sålt i årtionden! Så användbar till allt från att sy ett babynest till att stoppa möbler. Därför är det så roligt att kunna säga att fibrerna i vadden faktiskt tillverkas av återvunna PET-flaskor!


Här ser du Lisa klippa till detta moln av fluffig Polyestervadd!

Här kan du se vår nyinkomna typ av tråd: PET Tråd av Återvunnen Polyester!

Sytråd är ju faktiskt en sak som en inte kan sy utan, så att själva tråden kan vara tillverkad av återvunna PET-flaskor är ju ett stort plus!

Sådärja! Hoppas ni kan dra nytta av vår lilla kollektion av återvunna varor! Framtiden ser ljus ut för just ekologiskt, hållbart, återvunnet, så vi fortsätter att arbeta för att ha fler återvunna textilier att välja bland!