Köpvillkor hos Tygverkets Webbshop

 

Beställning

Varor som beställs på nätet skickas med DHL eller hämtas i vår butik. Vid inrikes beställning bjuder vi på frakten om ordersumman överstiger 500:- inkl moms. Nu kan du även beställa hemleverans i Stockholmsområdet med Best Transport för 99:-! Här kan du se Best Transports leveransområde. Om du väljer denna frakt men bor utanför leveransområdet kommer din order istället att skickas till en DHL Servicepoint.

Betalning

Vi använder oss av Svea Ekonomi för all typ av betalning. Du kan välja att betala med kort, faktura eller delbetalning. Vid utlandsbeställningar använder vi kortbetalning med DIBS.

Leveranstid

Normal leveranstid är ca 5 dagar, vid högsäsong kan det bli något längre leveranstid. Utrikes leverans tar generellt 7-8 arbetsdagar, men kan i vissa fall dröja upp till 12 arbetsdagar. Om du inte fått ditt paket efter 2 veckor, kontakta oss! Ibland kan en artikel vara slut i lager, och om så är fallet meddelar vi dig snarast möjligt för att meddela dig om den längre leveranstiden.

Porto och exp. avgift

Vi har fast pris/paket upp till 20 kg på 65:-. För utrikes transport med DHL kostar frakten 450:- (express 725:-) till hela Europa. Om du bor i Stockholmsområdet kan du få hemleverans med Best Transport för 99:- (vardagar mellan 8-17).

Reklamationer

Vid reklamationer där Tygverket har felat återbetalas portot för eventuella returpaket. Kontakta butiken via mail order@tygverket.se eller telefon 08-7149911 (tryck sedan 2 i växeln) så får du hjälp. Skicka inte tillbaka varor utan att först ha pratat med oss!

Workshops

Anmälan till workshops är bindande. Om du får förhinder och inte kan komma, maila oss så kan vi se om vi kan få in dig på någon annan workshop istället! Om kursledare blir sjuk kontaktar vi dig snarast möjligt för bokning av nytt datum eller återbetalning av kursavgift.

Returrätt

Enligt gällande regler har du 14 dagars ångerrätt från mottagandet av varan. Emballerade produkter ska returneras i obruten förpackning. Tillklippta varor, tyg, band, mönster och tråd tappar i värde varje gång de klipps, därför ber vi dig att alltid kontakta oss innan köp om du inte är säker på en kvalitet eller färg. Vi skickar alltid prover kostnadsfritt.

Returer skickas med företagspaket till:

Tygverket
S:t Paulsgatan 19
118 46 STOCKHOLM
Märk gärna paketet med ditt ordernummer så att vi kan behandla din retur så snabbt som möjligt. Om du returnerar hela ordern debiterar vi den ursprungliga fraktkostnaden från totalsumman, även om du uppnått fraktfria gränsen på din order.

Ej uthämtade paket

Försändelser som skickas till ett DHL Servicepoint och inte hämtas ut inom 14 dagar returneras automatiskt till Tygverket. Ordern krediteras efter att Tygverket dragit av fraktkostnaden till och från utlämningsstället.

Övriga villkor

I vår webshop och i butik kan du handla som minst tio centrimetrar av tyg och band och därefter jämna decimetrar ex. 1,2m. 

Slutsålda varor

Om en vara är slutsåld meddelar vi er snarast och du får antingen pengarna tillbaka, eller så blir det något längre leveranstid. 

Tygprover

Tänk på att datorn kanske inte återger färgerna exakt, om du behöver se färgen så skickar vi tygprov till dig. Maila butik@tygverket.se för att beställa tygprov, glöm inte att ange din postadress!

Förbehåll

Vi förbehåller oss för eventuella tryckfel, prisändringar, slutsålda varor, force majeure och valutaändringar. Priserna gäller bara i Sverige. 

Säkerhet vid köp

På Tygverkets webshop betalar du med hjälp av Svea Ekonomi. Du kan välja att betala med kort, på faktura eller på avbetalning.

När du knappar in dina adress- och kreditupplysningar, sker det på en förbindelse som är säkrad med SSL (Secure Sockets Layer). Det betyder att upplysningarna är krypterade så att ingen obehörig kan avläsa dem. Under tiden som du knappar in upplysningar, betalar och registrerar beställningen, kommer du automatiskt att befinna dig på en säker förbindelse.

För att hålla en hög säkerhetsnivå vid kortbetalningar (endast utlandsbeställningar) använder vi DIBS (Dansk Internet Betalnings System). Betalning med kreditkort är både säkrat och godkänt av PBS (Pengainstituternas Betalnings Service). Du kan därför tryggt använda ditt betalkort.

Persondata

När du beställer varor hos oss registrerar vi ditt namn, din postadress och mailadress i vårt orderbehandlingssystem, så att vi kan skicka paket med posten till dig, samt skicka nyhetsbrev.

Samtidigt blir det enklare vid framtida beställningar att finna dig som kund. Vi sparar dina uppgifter tills vi hör något annat från dig. Du kan när som helst meddela oss om du inte vill vara kund hos oss längre, eller få vårt nyhetsbrev, maila då order@tygverket.se. Vi garanterar att vi inte ger vidare dina personliga uppgifter till tredje part, dvs andra företag/verksamheter.

Ålder

Vid beställning av varor behöver du vara 18 år eller äldre.