Hem » TYGER » INREDNING » Engelsk design

Engelsk design

Hos Tygverket hittar ni ett stort urval av britiska designtyger. Vi säljer bland andra Morris & Co, Mulberry och Sanderson.

Morris & Co William Morris (1834-1896) betraktas av någon som den största designern och en av de mest framstående figurerna i den engelska Arts and Crafts Movement. 1861 började han med en grupp vänner inredningsföretaget Morris, Marshall, Faulkner & Co. för att designa, tillverka och erbjuda vackra, handgjorda produkter och inredning för hemmet. Mönster från Morris & Co. vittnar om en enorm kreativitet i klättrande mönster i fantastiska färgkombinationer inspirerade av brittiskt djurliv, natur och trädgårdar. 

Mulberry Mulberry Home skapades 1991 efter den globala framgången med Mulberrys vackra läderväskor och accessoarer. Företaget grundades i Somerset 1971 med kvalitet och hantverk som grund för företagets unika stil. Genom varje kollektion utvecklas designarvet från Mulberrys samtidigt som det uppdateras med nya färgskalor och trender.

Sanderson Inredningstyger i tidlös enkel elegans i smakfulla färger som för tankarna till mysiga brasor och påtande i trädgården. Sandersons erbjuder en klassisk elegans av hög kvalité inspirerat av den engelska landsbygden med en kombination av klassiska, handritade mönster med färska, livfulla färger som är eleganta men ändå lätta att leva med.

Produkter
Totalt 140 poster
Sida 1 av 5
1 2 3 4 5