EKO-märkt

Våra EKO-märkta tyger innehåller en del eller 100% ekologiskt odlade fibrer. Det finns många olika slags certifieringar, men den vanligaste för tyger är GOTS. Många, men inte alla, av våra ekologiska tyger har denna speciellt stränga certifiering.

Global Organic Textile Standard (GOTS) är en internationell märkning för kläder och textil som omfattar både sociala och miljömässiga krav. GOTS syftar till att underlätta för konsumenten att välja textilprodukter där ett helhetsperspektiv tagits med hänsyn till både miljö och socialt ansvar i hela kedjan. Kedjan innefattar flera steg; odling, plockning, beredning och tillverkning av själva plagget.

Med GOTS Certifierade produkter finns det två olika märkningar. Om tyget är märkt "Organic" / "Ekologisk" betyder det att 95% av materialet kommer från ekologiskt odlade fibrer. Om märkningen är "Gjord Med Ekologisk..." behöver endast 65% av materialet komma från ekologisk odling. Med ekologiska fibrer menas att GMO, kemiska bekämpningsmedel, konstgödsel samt klorblekning inte är tillåtet i odling eller beredningsprocess.

Produkter